Modificarea instalatiei

Modificarea instalaţiei de utilizare

 

Pasul 1. Informare

Primul pas este să sunaţi/să ne vizitaţi la sediul nostru pentru a vă informa despre documentele necesare, tariful si condiţii în care se poate face modificarea instalaţiei de gaze.

Pasul 2. Obţinerea acordului S.C. HARGAZ HARGHITA GAZ S.A.

Veţi primi un răspuns în scris de la S.C. HARGAZ HARGHITA GAZ S.A.. privind modificările solicitate, în maxim 30 de zile.

Pasul 3. Execuţie lucrări de modificare

Dupa obţinerea acordului, puteţi întocmi proiectul de modificare a instalaţiei interioare de gaze. Pentru proiect trebuie sa contactaţi o societate autorizată ANRE pentru lucrări de instalaţii utilizare gaze, după avizare de către S.C HARGAZ HARGHITA GAZ S.A.

Pasul 4. Punere în funcţiune

Punerea în funcţiune se va face dupa modificare (completare) în consecinţă a contractului de furnizare a gazelor naturale.
În conformitate cu Normele Tehnice pentru proiectarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale NT – DPE – 01/ 2004, orice modificare a instalaţiei de gaze existente, inclusiv a înlocuirii unor receptori, se face în mod obligatoriu în baza acordului de acces la reteaua de distribuţie precum şi avizul tehnic al furnizorului de gaze (în cazul unei modificări de instalaţie fără mărire de debit nu este necesar Acordul de acces).